Baby BMW Forum banner

Kod błędu klapy wirowej

4 reading
20K views 8 replies 6 participants last post by  wicksy5508  
#1 ·
Dzień dobry wszystkim,

Mój F20 116d stracił dużo mocy około miesiąc temu i po poproszeniu znajomego o podłączenie go w celu sprawdzenia, co się dzieje, wyświetlił nam następujące kody błędów:
2C3200 - Klapy wirowe, Plausibility: Mechanicznie uszkodzone (wykrywanie pęknięcia dźwigni)
279100 - Klapa wirowa, Plausibility Klapa wirowa mechanicznie uszkodzona podczas uczenia odchylenia

Po przejrzeniu postów na tym i innych forach Bimmer, usunąłem klapy wirowe i zaślepiłem je. Mój samochód nadal ma około 60 KM. Czy to oznacza, że potrzebuje remapu, czy coś przeoczyłem?

#4 ·
Dzięki najnowszemu oprogramowaniu dde silnik swirflaps mierzy wielkość luzu/ruchu

Jeśli ma go za dużo, wstrzyma moc, a silnik straci większość swojej mocy

BW chiptune
Tuning BMW od 1991 roku
Hamownia Dyno Dynamics.
BW autoreparacje
Ponad 30 lat naprawy BMW.
Nowe i w pełni odnowione BMW/Alpina, Ecus (DME, DDE) i jednostki Cas.
Naprawy BMW Ecu.
Kluczyki zdalnego sterowania BMW wykonane i przycięte tego samego dnia z lub bez samochodu, nawet jeśli wszystkie kluczyki zostaną zgubione, możemy dostarczyć Ci kluczyk jak dealerzy.
Dane klucza naprawione dla osób, które nie uruchamiają lub w przypadku próby kradzieży.
Korekta silnika Ecu Cas i klucza zamontowanego w Twoim samochodzie (gdy użyto zestawu kluczy z innego samochodu).
Resetowanie i poprawki cyfrowych zapisów serwisowych na ekranie idrive w samochodach od 2013 roku.
Naprawy DPF naprawione bez konieczności usuwania jego wnętrzności lub wymiany.
40% mojej pracy to naprawa problemów spowodowanych przez inne remapy tunerów

Aby uzyskać więcej informacji, spójrz w naszej sekcji pod sponsorami na tym forum

UK
0208 561 1818
07831 103030
Hayes
UB3 1BB

lub

Hiszpania
Orihuela Costa
+447831103030

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk Pro

#6 ·
Tak, zrobiliśmy wiele z najnowszymi aktualizacjami oprogramowania BMW, zanim to tylko kwestia ustalenia, jak wyłączyć je w oprogramowaniu bajt po bajcie.

BW chiptune
Tuning BMW od 1991 roku
Hamownia Dyno Dynamics.
BW autoreparacje
Ponad 30 lat naprawy BMW.
Nowe i w pełni odnowione jednostki BMW/Alpina, Ecus (DME, DDE) i Cas.
Naprawy BMW Ecu.
Kluczyki zdalnego sterowania BMW wykonane i przycięte tego samego dnia z lub bez samochodu, nawet jeśli wszystkie klucze zostaną zgubione, możemy dostarczyć Ci klucz tak jak robią to dealerzy.
Dane klucza naprawione dla osób, które nie uruchamiają silnika lub w przypadku próby kradzieży.
Korekta jednostek sterujących silnikiem Cas i klucza zamontowanego w Twoim samochodzie (gdy użyto zestawu kluczy z innego samochodu).
Resetowanie i korekty cyfrowych zapisów serwisowych na ekranie idrive w samochodach od 2013 roku.
Naprawy DPF naprawione bez konieczności usuwania jego wnętrzności lub wymiany.
40% mojej pracy to naprawa problemów spowodowanych przez inne remapy tunerów

Aby uzyskać więcej informacji, spójrz w naszej sekcji pod sponsorami na tym forum

UK
0208 561 1818
07831 103030
Hayes
UB3 1BB
lub
Hiszpania
Orihuela Costa
+447831103030
Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk Pro

#7 ·
t_tustin_f20 said:
Cześć,

Mój F20 116d stracił dużo mocy około miesiąc temu i po poproszeniu znajomego o podłączenie go, aby sprawdzić, co się dzieje, dał nam następujące kody błędów:
2C3200 - Klapy wirowe, Prawdopodobieństwo: Uszkodzenie mechaniczne (Wykrywanie pęknięcia dźwigni)
279100 - Klapa wirowa, Prawdopodobieństwo Awirl Flap Uszkodzenie mechaniczne podczas uczenia odchyleń

Po przejrzeniu postów na tym i innych forach Bimmer, usunąłem klapy wirowe i zaślepiłem je. Mój samochód nadal ma około 60 KM. Czy to oznacza, że potrzebuje remapu, czy też coś pominąłem?
Czy udało Ci się to naprawić? Mam ten sam problem w tym samym samochodzie :/

#9 ·
Tylko komentarz dla każdego, kto ma ten problem z F20. Jason z BWChiptune właśnie usunął klapy wirowe w moim F20 116D.

Mam samochód dopiero tydzień i miał naprawdę mało mocy. Odkąd Jason usunął klapy, jest jak inny samochód, dużo więcej mocy, działa czysto i ciągnie o wiele lepiej.

Gorąco polecam Jasona z BWChiptune 👍