Baby BMW Forum banner

Droid UK MMI Box in F20

1 reading
9.9K views 7 replies 5 participants last post by  mupet0000  
#1 ·
Cześć Wszystkim,

Zdecydowałem się wypróbować box Droid UK MMI w moim F20 dla CarPlay. To F20 118i z 2019 roku z podstawową standardową nawigacją, chociaż zamontowałem większy ekran i większe pokrętło iDrive, więc przypomina Pro Nav.

W każdym razie, zamontowałem box MMI kilka dni temu. Instalacja nie jest zbyt trudna, wystarczy zdjąć trochę wykończenia i odkręcić kilka elementów, usunąć kilka kabli, podłączyć inne kable, znaleźć miejsce na box MMI i antenę Wi-Fi, zamknąć.

Czy to w ogóle dobre? Tak i nie, pozwólcie, że wyjaśnię...

1. Mój samochód nie ma AUX. Jednostka MMI opiera się na tym, że "AUX" jest wybrane jako wyjście audio w Twoim samochodzie, w przeciwnym razie nic nie usłyszysz. Zgodnie z radą Droid UK, zakodowałem AUX do mojego samochodu, aby móc go wybrać jako urządzenie dźwiękowe. Chociaż moje kodowanie zadziałało, ponieważ rzeczywiście mogę wybrać AUX, dźwięk nie działa. Słyszę go niesamowicie cicho przy maksymalnej głośności. Oznacza to, że muszę użyć dołączonego adaptera USB do AUX i jakoś go podłączyć, aby był podłączony do pojedynczego portu USB w podłokietniku samochodu; to działa, ale z pewnością nie jest idealne.

2. Mój samochód nie ma wyświetlacza dotykowego, chociaż BMW sprzedało wiele samochodów z CarPlay i bez wyświetlacza dotykowego, w tym przypadku niektóre aplikacje nie działają dobrze. Na przykład WhatsApp wyświetla przyciski, których nie można wybrać za pomocą pokrętła iDrive, to samo dotyczy aplikacji Telegram.

3. CarPlay nie rozpoznaje żadnych przycisków innych niż pokrętło iDrive, przycisk wstecz i scroller na kierownicy. Oznacza to, że nie można użyć przycisku menu, aby przejść z aplikacji do ekranu głównego CarPlay, zamiast tego trzeba wielokrotnie naciskać przycisk wstecz. Oznacza to również, że nie można używać przycisków takich jak Nav lub Media, aby otworzyć Waze lub Spotify, ponieważ nie robią one nic w CarPlay.

Pozytywną stroną jest to, że box MMI jest responsywny, a CarPlay uruchamia się dość szybko!

Czy ktoś zna dobre rozwiązanie problemu z dźwiękiem, z którym się borykam? Nie jest idealne, aby musieć używać adaptera USB do AUX, ponieważ mam tylko jeden port USB w samochodzie, który znajduje się w środkowym podłokietniku.

Planuję również w pewnym momencie nagrać film z recenzją urządzenia, ponieważ uważam, że w Internecie nie ma wystarczającej ilości informacji na temat tych urządzeń. Nie dajcie się jednak zwieść, to nie jest specjalny box MMI wyprodukowany przez Droid UK. Droid UK pozyskał ten box z Chin i odsprzedaje go jak wszyscy inni sprzedawcy MMI.

#3 ·
Naprawdę musisz to omówić z dostawcami. Nie ma znaczenia, czy produkty pochodzą z Chin. Jeśli są sprzedawane przez brytyjską firmę, powinni to wspierać.
Oczywiście to zrobiłem. Jak dotąd Droid UK nie był w stanie dostarczyć mi żadnych rozwiązań żadnego z tych problemów. Oczywiście dzieje się tak dlatego, że tak naprawdę nie produkują tych urządzeń i nie mają realnego sposobu na naprawienie jakichkolwiek problemów z nimi, są jedynie odsprzedawcą udającym, że nim nie jest.

Dam im dużo czasu, aby wrócili do mnie z jakąkolwiek pomocną wskazówką. W pełni oczekuję, że nie będą w stanie rozwiązać żadnego z tych problemów i myślę, że ważne jest, aby ludzie byli świadomi wad takiego produktu, zanim wydadzą swoje pieniądze.

#5 ·
Na Bimmerpost jest ten potężny wątek (jest w sekcji serii 3, ale dla boxów MMI są one w zasadzie takie same).

Być może będziesz musiał spędzić następne 6 tygodni, przeglądając go, ma około 500 stron, ale może być tam kilka informacji, które mogą pomóc?

#6 ·
Właśnie zobaczyłem Twój post i dodaję swoje doświadczenie, jeśli to w porządku. W zeszłym tygodniu również kupiłem boxa od Droid UK. Zamontowałem go w piątek i działa dobrze w moim 2015 pre-LCI. Na szczęście mój dźwięk działa dobrze, wybierając aux jako źródło w iDrive. Nie zapomnij, że możesz również dostosować poziom głośności wejścia aux w ustawieniach iDrive. Wydaje się, że u mnie idzie od 1 do 20, ustawiłem go na 12, nie chcę ustawiać za wysoko. Moje pytanie brzmi, że martwię się o temperaturę boxa i jednostki centralnej iDrive od czasu, gdy go zainstalowałem. Kiedy po raz pierwszy go zainstalowałem, zostawiłem dolny panel deski rozdzielczej zdjęty, gdzie można było zobaczyć box pod jednostką centralną. Zauważyłem, że box MMI bardzo się nagrzewał w dotyku, nie jestem pewien, czy to normalne. Mam nadzieję, że mam wystarczająco dużo miejsca wokół niego. Zastanawiam się tylko, czy Ty też tego doświadczyłeś?

Dzięki

#8 ·
Cześć, planuję kupić urządzenie Droid UK MMI. Jakie są Twoje dotychczasowe doświadczenia?
Zrobiłem recenzję wideo, o której mówiłem w moim pierwszym poście, tylko zapomniałem ją opublikować:

Ostatecznie zwróciłem urządzenie i otrzymałem pełny zwrot pieniędzy i nie polecam go.