Baby BMW Forum banner
21 - 40 of 41 Posts
Discussion starter · #22 ·
devilpoweredmark said:
Ps mam hpfp i szynę. A pompę podnoszącą można dostać na eBayu za powiedzmy 50 funtów.
Szukali i udało im się znaleźć hpfp na półce, bardzo szczęśliwi!!.. BMW chce 1000 funtów, pompę podnoszącą i zbiornik powinno dać się wyczyścić plus w dół rzeki od filtra paliwa mam kolejną szynę, chociaż nie widzę powodu, dla którego oryginalna nie mogłaby być wyczyszczona, w każdym razie jeśli usuniesz regulator i czujnik, więc to pozostawia tylko wtryskiwacze, powiedzieli, że mogą mieć używany zestaw, który sprawdzą. :cry: Czy to powszechne, biorąc pod uwagę, że ma 156 000, nie chcę, żeby się to powtórzyło?

Discussion starter · #24 ·
jason@bwchiptune said:
Just change the hpfp and clean the rest I've done a good few of them hpfp and not had a problem after
Sent from my iPhone using Tapatalk
Najwyraźniej wtryskiwacze też trzeba wymienić, mam nadzieję, że dotrą dzisiaj. Reszta została wyczyszczona.

Martwię się tylko, że to się powtórzy, jaka jest przyczyna... wiek?

Paliwo Diesla ma właściwości smarne, które są potrzebne komponentom takim jak HPFP. Dlatego miałeś kilka pytań dotyczących paliwa - jeśli miałeś benzynę w zbiorniku - brak smarowania, niedobre dla pompy.

Discussion starter · #26 ·
poiuytre111 said:
Paliwo Diesla ma właściwości smarne, które są potrzebne komponentom takim jak HPFP. Dlatego miałeś kilka pytań dotyczących paliwa - jeśli miałeś benzynę w zbiorniku - brak smarowania, co jest niedobre dla pompy.
Nigdy nie było w nim benzyny, ale jak można stwierdzić, że to "złe paliwo", cytując BMW?Zbiornik był pusty, kiedy się to wydarzyło, pokazywał 38 mil zasięgu i jechaliśmy w dół... czy powietrze mogło się dostać?

Nie wiem, ale tak w ramach tła, kiedyś popularne było uruchamianie małych silników Diesla, takich jak Peugeot 106, na biodiesel, ale trzeba było mieć samochód z pompą wtryskową Bosch, ponieważ niższa smarność biodiesla powodowałaby, że pompa wtryskowa Lucas uległaby awarii po przejechaniu ograniczonej liczby kilometrów. W przypadku naszych samochodów istnieje zupełnie inny układ wtryskowy, ale przypuszczam, że niektóre elementy są nadal wrażliwe na smarowanie paliwem.

Discussion starter · #29 ·
marco_polo said:
Nie ma mowy, żebym wymieniał wtryskiwacze bez dowodu, że są zepsute. Wydanie 1000 funtów na marne zrujnowałoby mi cały miesiąc.
Zrobili kilka testów, w tym test przelewowy i 3 wymagają wymiany, 1 już miałem, pozostałe 3 również sam znalazłem.

Regenerowane kosztują 108 funtów za sztukę, myślę, że BMW też są na wymianę, tak jak hpfp.

Warto wspomnieć, że w zeszłym tygodniu musiałem wyjąć LPFP z mojego E87 i zauważyłem, że jeden z kabli idących do niego, który schodzi wzdłuż obudowy słupka i pod tylnym siedzeniem pasażera, miał bardzo małe nacięcie w izolacji. Rdzenie są widoczne, ale nie przecięte, więc zakleiłem go dużą ilością taśmy izolacyjnej, aby zapobiec ponownemu przetarciu lub nacięciu. Może warto sprawdzić swój, ponieważ jeśli Twój HPFP nie dostaje oleju napędowego pod obciążeniem, powiedzmy z górki przez jakiś czas, to nie będzie smarowany.

Chciałbym również zobaczyć rozebraną zepsutą pompę lub drugą opinię przed wydaniem 3 tysięcy.

Discussion starter · #34 ·
whitenight639 said:
Chciałbym również zobaczyć zdemontowaną zepsutą pompę lub drugą opinię przed wydaniem 3 tysięcy.
To była druga opinia, a to, co pozostało z zębów na starej pompie wysokiego ciśnienia, znajdowało się na dnie zbiornika paliwa.

Dla każdego, kto ma ten sam problem i czyta ten wątek
Naprawa została zakończona i obejmowała płukanie/czyszczenie całego układu paliwowego, wymianę pompy wysokiego ciśnienia, filtra i wtryskiwaczy.

Kilka innych powiązanych wątków

Powodzenia.

Szkoda, że nie znamy przyczyny.

Jeśli użyłeś wtryskiwaczy regenerowanych z niemieckiego linku ebay, który podałeś, czy możesz skomentować, jak działają - przypuszczam, że wiele osób może z czasem potrzebować wtryskiwaczy i wydają się one kosztować o połowę mniej niż inne, które widziałem w ofertach.

Discussion starter · #36 ·
poiuytre111 said:
Jeśli użyłeś wtryskiwaczy regenerowanych z niemieckiego linku ebay, który podałeś, czy możesz skomentować, jak działają - przypuszczam, że wiele osób może z czasem potrzebować wtryskiwaczy i wydają się one o połowę tańsze od innych, które widziałem w ofertach.
Ostatecznie nie potrzebowałem szybko samochodu z powrotem na drodze, więc od razu założyłem używane.

Nie widzę powodu, dla którego miałyby stanowić problem, sprawdź firmę, sprzedają wiele różnych wtryskiwaczy i pomp regenerowanych, nawet BMW wymaga zwrotu pompy i wtryskiwaczy po wymianie, prawdopodobnie w celu regeneracji.

Cześć wszystkim,

dostaję ten sam kod błędu 4560 (Prawdopodobieństwo ciśnienia na szynie - sterowane), ale tylko przy bardzo mocnym przyspieszaniu.
Ponownie zmieniłem filtr paliwa jako pierwszy, tak jak OP, ponieważ miał jeszcze oryginalny z fabryki (brudny, musiałem go przeciąć).

Czy to nadal wskazuje na HPFP?

Dzięki.

J2ICO said:
Witajcie,

Otrzymuję ten sam kod błędu 4560 (Prawdopodobieństwo ciśnienia na szynie - sterowane), ale tylko podczas bardzo mocnego przyspieszania.

Ponownie, najpierw wymieniłem filtr paliwa, tak jak OP, ponieważ miał jeszcze oryginalny z fabryki (brudny, musiałem go przeciąć).

Dzięki.
Mam dokładnie ten sam problem, jak go rozwiązałeś?

Dzięki

Discussion starter · #39 ·
JFREEZY said:
Mam dokładnie ten sam problem, jak go rozwiązałeś?
Wydałem kolejne 2000 funtów na ponowną naprawę :cry: Nowa HPFP, wyczyszczone przewody paliwowe, wymienione wtryskiwacze, wyczyszczony zbiornik... to drogie, pompa wysokiego ciśnienia jest trudno dostępna, znajduje się za przegrodą.

Najszybszy sposób, aby to stwierdzić, to podnieść tylne siedzenie, odkręcić / wyjąć pompę czujnika poziomu paliwa, pamiętaj, że to paliwo, więc bezpieczeństwo przede wszystkim, z jasną latarką zaświecić do zbiornika, jeśli widzisz brokat, to prawdopodobnie zęby z HPFP. :cry: kochałem ten samochód, nienawidziłem niezawodności, był najgorszy z ponad 20 samochodów, które posiadałem, jeśli coś mogło pójść nie tak... to się działo. Kosztowało mnie tysiące funtów na części do napraw i większość z nich zrobiłem sam.

4 lata własności kosztowały około 6000 funtów+ na naprawy.

Cześć JFREEZY,

Czekam, żeby dostać czas w garażu.

Ale myślę, że znalazłem, co to może być.

Uszczelki miedziane wtryskiwaczy, ponieważ zauważyłem kałużę oleju napędowego wokół pierwszych dwóch wtryskiwaczy.

Przetestowałem również wysokie doładowanie pod mostem i usłyszałem syczenie dochodzące z maski, co wskazuje na wadliwą uszczelkę wtryskiwacza.

Jak tylko je wymienię, zaktualizuję.

JFREEZY said:
J2ICO said:
Cześć wszystkim,

Mam ten sam kod błędu 4560 (Plausibility ciśnienia na szynie - sterowane), ale tylko przy bardzo mocnym przyspieszaniu.

Ponownie, najpierw wymieniłem filtr paliwa, jak OP, ponieważ miał jeszcze oryginalny z fabryki (brudny, musiałem go przeciąć).

Dzięki.
Mam dokładnie ten problem, jak go rozwiązałeś?

Dzięki

21 - 40 of 41 Posts