Baby BMW Forum banner
1,181 - 1,200 of 1,207 Posts
Cześć wszystkim, nowy tutaj. Miałem BMW przez lata (E30 318is, E46 328i sedan, E46 330 Ci, obecnie F15 X5 35i). Dziś odebrałem 2014 F21 M135i xDrive w kolorze Alpine White i znów się zakochałem. Problem w tym, że ma okropne koła z rynku wtórnego, które chcę jak najszybciej wymienić. Idealnie chciałbym wybrać oryginalne 436M, ale tam, gdzie mieszkam, trudno je znaleźć używane, a nowe są poza moim budżetem. Znalazłem zestaw replik, 18x8 ET43 dookoła, które, jak rozumiem, powinny pasować bez dystansów (chociaż jestem gotów na korektę). Właściwie wolę konfigurację kwadratową, ale wybór opon jest trudniejszy!
225/40, 235/40 lub 245/35. Idealnie chciałbym, aby krawędź opony była w linii z obręczą koła - sugestie?
Myślę, że 235/40

Cześć, szukam nowych felg do mojego M140i xdrive. 8,5x18 245/35 na całym obwodzie, ale nie jestem pewien co do ET. Bardzo podobają mi się JR SL01, ale robią je albo w ET35 albo ET20-42. Czy ET42 jest w porządku? Mam standardowe zawieszenie adaptacyjne. Dzięki

Witajcie wszyscy, jestem tu nowy i po przeczytaniu wielu informacji o felgach, chciałbym mieć lekkie felgi, ale jednak 17 cali kwadratowe, ze względu na komfort jazdy i bóle pleców.

Podobają mi się felgi Bola FLB 17x8J ET40, o których wspomnieli Gez i Nyxeris, ale nie wiem, czy nadają się w ET40 do mojego M140i xDrive ze względu na oryginalne hamulce sportowe 2NH 340mm M?

Jest on wyposażony w zestaw amortyzatorów BILSTEIN B12.

Moim drugim wyborem jest PROTRACK ONE 7,5x17 ET30, ale to może być za ciasne na zewnątrz.

Czy masz jakieś doświadczenie z tymi wymiarami?
Jakieś sugestie?

Nie chciałem zakładać kolejnego wątku, przeczytałem tak wiele postów i myślę, że wyodrębniłem optymalne 18-calowe koła dla F20 M140 z fabrycznym zawieszeniem i rozsądnym maksymalnym rozmiarem opon. Czy ktoś może to potwierdzić?

Przód: 8J ET40 245/35/18
Tył: 9J ET50 265/35/18

Cześć!
Potrzebuję pomocy, muszę kupić nowe felgi do mojego 118D F20 Msport Xdrive. Muszę użyć opon oem 225/40/18 z przodu i 245/35/18 z tyłu.
Felgi, które znalazłem, są dostępne z 8,5j i 9,5j et od 25 do 45.
Jakie jest najlepsze dopasowanie bez obcierania?
Chciałbym 9,5j z tyłu dla efektu wklęsłości.. może et45 zadziała. Czy ktoś ma taki sam zestaw z tymi oponami? Dzięki

Cześć! Szukam porady dotyczącej zestawu felg aluminiowych do mojego M140i z 2019 roku.
JR-SL01 Przód i tył 18x8,5 ET 38. Mam nadzieję na opony 245/35/18 dookoła dla kwadratowego ustawienia. Moim głównym zmartwieniem jest prześwit przedniego amortyzatora. Wiem, że jest to trochę agresywne, ale mam nadzieję wypełnić nadkola bez potrzeby ocierania lub rolowania, jeżdżę również na sprężynach MMR.
Dzięki za pomoc!
Cześć kolego, czy w końcu zainstalowałeś ten zestaw bez problemów? SL01 18x8,5 e38?

JR Wheels SL01 18" 8.5 ET38. Wygląda absolutnie oszałamiająco na żywo! Wyposażone w Michelin Pilot Sports 4 (245/35 R1:cool2: - jaka różnica po runcraps! Po prostu wow, jestem pod wrażeniem!

Myślę o obniżeniu samochodu trochę, ale jeszcze nie jestem pewien, drogi tutaj są najgorsze :(

Image

Image

Image
Cześć kolego! Pasują bez żadnych modyfikacji? Żadnych problemów? 225/4/18 przód i 245/35/18 tył? Dzięki!

Cześć,

Założyłem ten wątek bez powodzenia:

Zamieszczę tutaj to samo pytanie, ale wygląda na to, że znowu nie będę miał szczęścia :S. Nie jestem pewien, czy @marco_polo mógłby pomóc. Byłbym bardzo wdzięczny. Po przeszukaniu trochę więcej znalazłem jedną z jego wiadomości, ale lca + ts nie były zaangażowane w "równanie".

Oryginalny wątek:

Przeszukiwałem forum, ale nie jestem pewien poprawnej odpowiedzi.

Mam M140i i zamierzam zamontować M4 LCA + TS z Bilstein B16.

Podoba mi się design BBS CI-R, ale nie jestem pewien idealnego rozmiaru felg w 19".

Myślę, że jakiś czas temu w konfiguratorze BBS można było uzyskać poradę dotyczącą konfiguracji stopniowanej, ale teraz podaje on tylko rozmiary dla konfiguracji kwadratowej.

Chciałbym zamontować 235 z przodu, 255 z tyłu lub 245 z przodu, 265 z tyłu.

Dzięki z góry!

Witaj,

Założyłem ten wątek bez powodzenia:

Zamieszczę tutaj to samo pytanie, ale wygląda na to, że znowu nie będę miał szczęścia :S. Nie jestem pewien, czy @marco_polo mógłby pomóc. Byłbym bardzo wdzięczny. Po przeszukaniu trochę więcej znalazłem jedną z jego wiadomości, ale lca + ts nie były zaangażowane w "równanie".

Oryginalny wątek:

Przeszukiwałem forum, ale nie jestem pewien właściwej odpowiedzi.

Mam M140i i zamierzam zamontować M4 LCA + TS z Bilstein B16.

Podoba mi się design BBS CI-R, ale nie jestem pewien idealnego rozmiaru felg w 19".

Myślę, że jakiś czas temu w konfiguratorze BBS można było uzyskać poradę dotyczącą konfiguracji stopniowanej, ale teraz poda tylko rozmiary dla konfiguracji kwadratowej.

Chciałbym zamontować 235 z przodu, 255 z tyłu lub 245 z przodu, 265 z tyłu.

Dzięki z góry!
BBS CI-R powinien być dostępny w:

19 x 8" ET45 245/30/19 (możesz potrzebować dystansu 3mm/5mm dla prześwitu przedniego hamulca/Bilstein)

19 x 9" ET44 255/30/19
19 x 9" ET48 265/30/19

BBS CI-R powinny być dostępne w:

19 x 8" ET45 245/30/19 (możesz potrzebować dystansu 3 mm/5 mm dla prześwitu przedniego hamulca/Bilstein)

19 x 9" ET44 255/30/19
19 x 9" ET48 265/30/19
Bardzo dziękuję za pomoc marco_polo.

Muszę sprawdzić, czy mają coś z tym ET w modelu "unlimited", ponieważ chciałbym je zamontować bez dystansu, jeśli to możliwe... to powinno być ważne, aby oczyścić zacisk lub rozpórkę, prawda?

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

EDIT:

Po sprawdzeniu, koła unlimited mają tylko te opcje:

Image

Chciałbym concav. 1, ale nie pasowałoby z 265 i ocierałoby się od wewnątrz? Więc jedyną opcją byłaby trzecia, aby dopasować większe opony, prawda?

Dziękuję bardzo za pomoc marco_polo.

Mam sprawdzić, czy mają coś z tym ET w modelu "unlimited", ponieważ chciałbym je zamontować bez dystansu, jeśli to możliwe... to powinno być ważne, aby oczyścić zacisk lub rozpórkę, prawda?

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

EDIT:

Po sprawdzeniu, koła unlimited mają tylko te opcje:

View attachment 28128

Chciałbym concav. 1, ale nie pasowałoby z 265 i ocierałoby się od wewnątrz? Więc jedyną opcją byłaby trzecia, aby dopasować większe opony, prawda?
Potrzebowałbyś około ET49, jeśli chcesz zamontować 265/30/19 z tyłu, ET45 ocierałoby się. Więc tak, trzeci zestaw jest najlepszą opcją.

Cześć wszystkim, jak ocenilibyście dopasowanie tego do F21 M Sport z co najmniej standardowymi tylnymi oponami (jak niedawno kupione) i standardowym zawieszeniem?

18 x 8" z ET35 przód i tył

Pozdrawiam

Zrobiłem trochę więcej badań i wolałbym zachować konfigurację schodkową. Ten wątek i @marco_polo były niezwykle pomocne, ale wciąż mam problem z podjęciem decyzji.

Obecnie patrzę na VMR V801 w rozmiarze 18x8,5 et 35 i 18x9,5 et 45 lub 18x8,5 et 45 i 18x9,5 et 50. Właśnie wymieniłem tylną oponę (245/35/1:cool2:, ale czy przednie opony będą wymagały wymiany i byłbym otwarty na inne rozmiary, jeśli to pomoże. Uważam, że obie opcje kół powinny pasować, przy czym pierwsza jest bardziej wystająca, a druga bardziej zachowawcza, ale nie jestem pewien, czy druga opcja jest zbyt blisko wewnętrznej strony, aby uniknąć zawieszenia itp.

Mam problem ze znalezieniem miejsca, które sprzedaje je w rozmiarze 18" w Wielkiej Brytanii, wysłałem im e-mail, aby sprawdzić, czy mają je w magazynie, czy nie.

Dzięki za wszelką pomoc!

Cześć wszystkim,

Widziałem zestaw AG M359 na eBay (sprzedawane z PS4)
Czy poniższe pasowałoby do M140i?
ET 15 9J 255/35/19
ET 25 10J 275/35/19

Jeżdżę na zawieszeniu Motech. Potrzebne dystanse czy za duże? Nie chcę, żeby za bardzo wystawało.

Dzięki!

Cześć wszystkim, Pierwszy post na tym forum, chociaż przeczytałem mnóstwo przydatnych informacji :) Jedno pytanie, czy ktoś ma doświadczenie z F20 z felgami style 131 (oryginalnie montowanymi w starym X5?) Zobacz to zdjęcie, aby zrozumieć (nawet jeśli pokazuje e87)

1,181 - 1,200 of 1,207 Posts