Baby BMW Forum banner
61 - 79 of 1,207 Posts
AW_Dan said:
To są 8,5J ET42.

Idąc za założeniem, że 9,5J musi mieć ET50, a 9J ET44, to 8,5J ET38 powinno być w porządku. Martwiłbym się jednak o przód.

Na jakie felgi patrzysz, ktoś może pomóc, jeśli ma z nimi doświadczenie
Jaka jest szerokość twoich opon? 245, 255?

245, może przejść na 255, gdy zajdzie potrzeba zmiany. Myślę teraz również o szerszych frontach, skoro mam tam 8J

AW_Dan said:
245, może przejść na 255, gdy zajdzie potrzeba wymiany. Myślę teraz również o szerszych przodach, skoro mam tam 8J

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
Dziękuję, rozważam założenie 255 na 8,5J.

Czy Twoje opony mają ochronę felgi i jakiej są marki?

Myślę, że to na razie wszystko :D

Nadal na 245 MPSS, więc oferują trochę ochrony obręczy, tylko mniej niż na tylnych kołach 8J

Cześć, właśnie dołączyłem do forum, ponieważ niecałe dwa tygodnie temu dostałem swoją serię 1. Muszę powiedzieć, że zajrzałem do tego wątku, ponieważ zobaczyłem w Internecie zestaw kół zimowych, które wydawały się być w sam raz, ale pomyślałem, że sprawdzę tylko odsadzenie i szczerze mówiąc, jestem teraz całkowicie zagubiony. Kupiłem 120d xdrive i jest on wyposażony w 18-calowe koła, a to, co widziałem w Internecie, jest następujące: 7,5 X 17 5/120 ET35 Wolfrace Scorpio 72,6 225/45 17 HR Nokian WR A3 (94H) Czy ktoś może mi powiedzieć, czy pasują one do mojego samochodu, ponieważ są one obute w ładne opony zimowe Nokian, co byłoby wspaniałe na chłodniejsze miesiące. Dzięki.

jayaway said:
Cześć, właśnie dołączyłem do forum, ponieważ niecałe dwa tygodnie temu dostałem swoją serię 1. Muszę powiedzieć, że zajrzałem do tego wątku, ponieważ zobaczyłem w Internecie zestaw kół zimowych, które wydawały się być w sam raz, ale pomyślałem, że po prostu sprawdzę odsadzenie i szczerze mówiąc, jestem teraz całkowicie zagubiony. Kupiłem 120d xdrive i jest on wyposażony w 18-calowe koła, a to, co widziałem w Internecie, jest następujące: 7,5 X 17 5/120 ET35 Wolfrace Scorpio 72,6 225/45 17 HR Nokian WR A3 (94H) Czy ktoś może mi powiedzieć, czy pasują one do mojego samochodu, ponieważ są one obute w ładne opony zimowe Nokian, co byłoby świetne na chłodniejsze miesiące. Dzięki.
Żadnych problemów! :) To gwarantowane dopasowanie. Będą wystawać o 8 mm bardziej z przodu i z tyłu w porównaniu do standardowego rozmiaru kół, więc nie ma się czym martwić.

Cześć, próbuję tu zapytać..

mam 2016 f20 lci m-sport

i właśnie kupiłem mbdesign lv1 8.5x19 et42 z 225/35/-19

i zastanawiałem się, czy eibach pro z bilstein b12 (25/30mm) byłoby ok do zainstalowania bez żadnego ocierania?

a co z eibach sportline z amortyzatorami bilstein b12? (40mm)

w momencie, gdy zamontowałem nowe koła, natychmiast wiedziałem, że muszę je trochę obniżyć..

AC Schnitzer Type 3 18x8.5 ET43 (z dystansem 5mm) opony 225/40/18

Kilka zdjęć mojego samochodu, gdy miał OZ Ultraleggeras 18x8" ET40 dookoła z oponami zimowymi 225/40/18 :)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

magstaff said:
Those ac schnitzer wheels are super nice!with 5mm spacers those must have less et than my mbdesignwheels 8.5 et43.. how low was your car?thanks for replying!any rubbing?
Brak otarć z oponami, których używałem.. Samochód jest obniżony na zawieszeniu gwintowanym KW v1

Miałem opony 225 na 8,5" ET38 i było blisko, jeśli spojrzysz na moje felgi AC Schniter zamieszczone na poprzedniej stronie, ale może być ok (zastrzeżenie).

61 - 79 of 1,207 Posts