Baby BMW Forum banner

Pytanie ISTA dla noobów

1 reading
36K views 35 replies 8 participants last post by  mcb7  
#1 ·
Więc mam tanie narzędzie Bluetooth obd,
Nie pokazuje żadnych błędów.

Zabieram mój samochód do specjalisty Bmw, który podłącza go do ista i jest 11 kodów 😆, większość starych i nie stanowi problemu, a tylko kilka kodów radiowych, ponieważ mam jednostkę główną z systemem Android.

Wygląda jednak na to, że ista jest o wiele bardziej zaawansowana i może oferować pewne kodowanie, więc lepsza niż Carly.

Moje pytanie brzmi, czy to tylko prosty przypadek kupna oprogramowania i narzędzia obd do laptopa, a następnie po prostu przejść do przodu i go używać?
Czy może jest w tym coś więcej?

Przepraszam, jeśli ten temat został już wyczerpany, szukałem szybko i nie znalazłem odpowiedzi, której potrzebowałem.

Jeśli powyższe jest możliwe, czy warto? I czy jest głupio drogie?

Byłoby miło móc diagnozować własne problemy.

Czy Carly wykonałaby wystarczająco dobrą robotę?

Dzięki wam wszystkim &#x1f44d-1f3fb;

#2 ·
To oryginalny pakiet oprogramowania BMW, więc zdecydowanie warto go mieć. Potrafi wszystko, co może zrobić dealer. Do samochodu generacji E potrzebujesz ISTA/D do diagnostyki i ISTA/P do programowania. Nowszy ISTA+ (który robi obie rzeczy) nie jest kompatybilny z naszymi samochodami.

Nie płać za to ani grosza, to wyciekłe oprogramowanie, więc nie ma czegoś takiego jak legalna kopia i nic nie dostajesz za swoje pieniądze (z wyjątkiem ewentualnie wirusów w przypadku wersji z serwisu eBay). To ogromny plik do pobrania, który można zmniejszyć, pomijając pakiety językowe, których nie potrzebujesz.

Warto pamiętać, że ISTA/P służy do programowania, a nie do "kodowania" w sensie forum; jeśli chcesz tego typu rzeczy, NCSExpert to oryginalne narzędzie BMW, które to robi, ale Bimmercode jest o wiele bardziej przyjazny dla użytkownika.

Ceny Carly to żart, nie zawracaj sobie tym głowy. Bimmerlink i Bimmercode są tańsze na całe życie niż Carly na jeden rok i robią wszystko, co Carly może, co nie jest tylko marketingowym bełkotem.

Edycja: usunięto link, strona umieściła swoją stronę logowania za paywallem.

#3 ·
Nyxeris said:
To oryginalny pakiet oprogramowania BMW, więc zdecydowanie warto go mieć. Może zrobić wszystko, co może zrobić dealer. W przypadku samochodu generacji E potrzebujesz ISTA/D do diagnostyki i ISTA/P do programowania. Nowszy ISTA+ (który robi obie rzeczy) nie jest kompatybilny z naszymi samochodami.

Nie płać za to ani grosza, to wyciekłe oprogramowanie, więc nie ma czegoś takiego jak legalna kopia i nic nie dostajesz za swoje pieniądze (z wyjątkiem ewentualnie wirusów w przypadku wersji z serwisu eBay). Oto do innego forum, gdzie jest rozdawane za darmo.
To ogromny plik do pobrania, który można zmniejszyć, pomijając pakiety językowe, których nie potrzebujesz.

Warto pamiętać, że ISTA/P służy do programowania, a nie do "kodowania" w sensie forum; jeśli chcesz tego typu rzeczy, NCSExpert to oryginalne narzędzie BMW, które to robi, ale Bimmercode jest znacznie bardziej przyjazny dla użytkownika.

Ceny Carly to żart, nie zawracaj sobie tym głowy. Bimmerlink i Bimmercode są tańsze na całe życie niż Carly na jeden rok i robią wszystko, co Carly może, co nie jest tylko marketingowym b*llem.
Doskonale. Dzięki za te wspaniałe informacje.

Myślę więc, że Ista D i bimmercode byłyby miłym uzupełnieniem.

Czy wiesz, czy można pobrać ista D bez części P? :)

#4 ·
SteveoE81 said:
Myślę więc, że Ista D i Bimmercode byłyby miłym uzupełnieniem.

Czy wiesz, czy można pobrać ista D bez części P? :)
Mam w zasadzie każdy z oryginalnych programów BMW i nadal używam Bimmercode do 90% zadań związanych z kodowaniem, ponieważ jest to tak wygodne!

Jeśli chodzi o to ostatnie, powinno być to możliwe, ale obawiam się, że zależy to wyłącznie od osoby przesyłającej i sposobu, w jaki sformatowała foldery :(

#6 ·
Nyxeris said:
To oryginalny pakiet oprogramowania BMW, więc zdecydowanie warto go mieć. Może zrobić wszystko, co może zrobić dealer. W przypadku samochodu generacji E potrzebujesz ISTA/D do diagnostyki i ISTA/P do programowania. Nowszy ISTA+ (który robi obie rzeczy) nie jest kompatybilny z naszymi samochodami.

Nie płać za to ani grosza, to wyciekłe oprogramowanie, więc nie ma czegoś takiego jak legalna kopia i nic nie dostajesz za swoje pieniądze (z wyjątkiem ewentualnie wirusów w przypadku wersji z eBay). Oto do innego forum, gdzie jest rozdawane.
To ogromny plik do pobrania, który można zmniejszyć, pomijając pakiety językowe, których nie potrzebujesz.

Warto pamiętać, że ISTA/P służy do programowania, a nie do "kodowania" w sensie forum; jeśli chcesz tego rodzaju rzeczy, NCSExpert to oryginalne narzędzie BMW, które to robi, ale Bimmercode jest znacznie bardziej przyjazny dla użytkownika.

Ceny Carly to żart, nie zawracaj sobie tym głowy. Bimmerlink i Bimmercode są tańsze na całe życie niż Carly na jeden rok i robią wszystko, co Carly może, co nie jest tylko marketingowym b*llocksem.
Właśnie wypróbowałem ten link i musiałem się zarejestrować, aby pobrać plik, aby się zarejestrować potrzebowałem kodu, a żeby dostać kod muszę zapłacić 25USD.

Czy to brzmi dla ciebie dobrze? Dzięki

#7 ·
CalvinNismo said:
Nyxeris, nie wiedziałem, że nasze samochody można programować za pomocą ISTA/P, myślałem, że to tylko seria F z jakiegoś powodu? A może nie można tego zrobić za pomocą kabla K+DCAN?

Zdecydowanie możesz mieć tylko ISTA/D, mam to, bez funkcji programowania. To około 40 GB, ale i tak musisz mieć standardowe narzędzia. Jak powiedział Nyxeris, nie płać za to!
Mogę zapytać, skąd wziąłeś swoje ista D? :)

#8 ·
CalvinNismo said:
Nyxeris, nie wiedziałem, że nasze samochody można programować za pomocą ISTA/P, myślałem, że to tylko seria F z jakiegoś powodu? A może nie można tego zrobić za pomocą kabla K+DCAN?

Zdecydowanie możesz mieć tylko ISTA/D, mam to, bez funkcji programowania. To około 40 GB samo w sobie, ale i tak musisz mieć standardowe narzędzia. Jak powiedział Nyxeris, nie płać za to!
Możesz programować e i f za pomocą Ista p i ista+ ale potrzebujesz adaptera icom i kosztują one około 300 funtów. Ale szczerze mówiąc, o wiele lepiej jest używać winkfp i NCS Expert do kodowania lub programowania. Ista p to przesada. Ale znowu bimmercode jest bardzo przyjazny dla użytkownika jako aplikacja mobilna i bezprzewodowa.

Używam Ista+ cały czas zarówno dla serii e, jak i f, ale potrzebujesz 2 x kabli i używasz tylko strony diagnostycznej oprogramowania.

Pojazdy serii E = k+dcan usb do obd
Pojazdy serii F = enet/serial do obd

Musisz tylko zmienić polecenie dla swojego urządzenia obd w pliku ediabas.ini.

OP.... Jeśli wpiszesz w Google rheingold ista+, znajdziesz wiele linków z różnych platform forum. Lepiej mieć stary laptop specjalnie do pracy diagnostycznej, ponieważ standardowe narzędzia Bmw i Ista+ to duże programy i obciążają Twoje urządzenie.

Ista jest o wiele lepsza od każdego komputera diagnostycznego, którego używałem i jest bardzo dobra do tworzenia planów serwisowych i korzystania z funkcji prowadzonego wyszukiwania usterek.

Niedawno zainstalowałem również program service manager i możesz zaktualizować historię serwisową Bmw idrive za jego pomocą.

#9 ·
Chickensakf said:
CalvinNismo said:
Nyxeris, nie zdawałem sobie sprawy, że nasze samochody mogą być programowane przez ISTA/P, myślałem, że to tylko seria F z jakiegoś powodu? A może nie mogą tego zrobić za pomocą kabla K+DCAN?

Zdecydowanie możesz mieć tylko ISTA/D, mam to, brak funkcjonalności programowania. To około 40 GB samo w sobie, ale i tak musisz mieć standardowe narzędzia. Jak powiedział Nyxeris, nie płać za to!
Możesz programować e i f za pomocą Ista p i ista+ ale potrzebujesz adaptera icom, a one kosztują około 300 funtów. Ale szczerze mówiąc, o wiele lepiej jest używać winkfp i NCS Expert do kodowania lub programowania. Ista p to przesada. Ale znowu bimmercode jest bardzo przyjazny dla użytkownika jako aplikacja mobilna i bezprzewodowa.

Używam Ista+ cały czas zarówno dla serii e, jak i f, ale potrzebujesz 2 x kabli i używasz tylko strony diagnostycznej oprogramowania.

Wystarczy zmienić polecenie dla urządzenia obd w pliku ediabasE.ini.

OP.... Jeśli wygooglujesz rheingold ista+ to znajdziesz mnóstwo linków z różnych platform forumowych. Lepiej mieć stary laptop specjalnie do pracy diagnostycznej, ponieważ standardowe narzędzia Bmw i Ista+ to duże programy i obciążają Twoje urządzenie.

Ista jest o wiele lepsza od każdego komputera diagnostycznego, którego używałem i jest bardzo dobra do tworzenia planów serwisowych i korzystania z funkcji prowadzonego wyszukiwania usterek.

Niedawno zainstalowałem również program service manager i możesz zaktualizować historię serwisową Bmw idrive za jego pomocą.
Dzięki za te informacje.
Głupio myślałem, że mogę po prostu pobrać oprogramowanie, kupić kabel na Amazon i jechać.

Brzmi to dość skomplikowanie i tak naprawdę nie chcę kupować laptopa ani nie mam umiejętności zmiany polecenia dla mojego obd, więc może to być projekt na przyszłość 😆

#10 ·
SteveoE81 said:
Chickensakf said:
CalvinNismo said:
Nyxeris, nie zdawałem sobie sprawy, że nasze samochody mogą być programowane przez ISTA/P, myślałem, że to tylko seria F z jakiegoś powodu? A może nie mogą tego zrobić za pomocą kabla K+DCAN?

Zdecydowanie możesz mieć tylko ISTA/D, mam to, bez funkcji programowania. To około 40 GB samo w sobie, chociaż i tak musisz mieć standardowe narzędzia. Jak powiedział Nyxeris, nie płać za to!
Możesz programować e i f za pomocą Ista p i ista+ Ale potrzebujesz adaptera icom, a one kosztują około 300 funtów. Ale szczerze mówiąc, o wiele lepiej jest używać winkfp i NCS Expert do kodowania lub programowania. Ista p jest przesadą. Ale znowu bimmercode jest bardzo przyjazny dla użytkownika jako aplikacja mobilna i bezprzewodowa.

Musisz tylko zmienić polecenie dla swojego urządzenia obd w pliku ediabasE.ini.

OP.... Jeśli wpiszesz w google rheingold ista+, istnieje wiele linków z różnych platform forum. Lepiej mieć stary laptop specjalnie do pracy diagnostycznej, ponieważ standardowe narzędzia Bmw i Ista+ to duże programy i obciążają twoje urządzenie.

Ista jest znacznie lepsza od każdego komputera diagnostycznego, którego używałem i jest bardzo dobra do tworzenia planów serwisowych i korzystania z funkcji prowadzonego wyszukiwania usterek.

Dzięki za te informacje.
Głupio myślałem, że mogę pobrać oprogramowanie, kupić kabel od Amazona i jechać.

Brzmi to dość skomplikowanie i tak naprawdę nie chcę kupować laptopa ani nie mam umiejętności zmiany polecenia dla mojego obd, więc może to być projekt na przyszłość 😆
To nie jest takie trudne, mnóstwo instrukcji na YouTube itp. i jeśli trzymasz się jednej serii pojazdów, potrzebujesz tylko jednego kabla.

Jedynym powodem, dla którego mam oba, jest to, że kiedyś miałem serię e, a następnie przeszedłem na serię f około 1 rok temu.

Polecam każdemu właścicielowi bmw, aby to miał, ponieważ będziesz zaskoczony jego funkcjonalnością.

#11 ·
CalvinNismo said:
Nyxeris, nie wiedziałem, że nasze samochody mogą być programowane przez ISTA/P, myślałem, że to tylko seria F z jakiegoś powodu? A może nie mogą tego zrobić za pomocą kabla K+DCAN?
ISTA/P działa dla E8x, ale nie jest idealny dla majsterkowicza/entuzjasty. Jest bardzo wyraźnie zaprojektowany do użytku w salonie, więc jeśli nie jesteś odpowiednio wyposażony (interfejs ICOM zamiast kabla K+DCAN, poważny zasilacz), to niewiele się przyda. Przestrzega również polityki i procedur w każdym szczególe; wszystko, co BMW uznałoby za niedopuszczalne, takie jak programowanie używanych modułów, jest zabronione w ISTA/P, nie pozwoli ci na to.

NCSExpert/Tool32/WinKFP z drugiej strony są kluczami do królestwa - bez planów testowych, bez zasad, rób co chcesz i nie obwiniaj nikogo innego, gdy coś pójdzie nie tak... Co jest wspaniałe, gdy 99% rzeczy, do których chcesz używać oprogramowania, zdecydowanie nie jest zatwierdzone przez BMW i jest już bardzo dobrze udokumentowane w Internecie!

SteveoE81 said:
Właśnie wypróbowałem ten link i musiałem się zarejestrować, aby pobrać plik, aby się zarejestrować potrzebowałem kodu, a żeby otrzymać kod muszę zapłacić 25 USD. Czy to brzmi dla ciebie dobrze? Dzięki
Zdecydowanie nie. Nie płać. Przepraszam - zachowałem ten link przez jakiś czas i nie zdawałem sobie sprawy, że zaczęli pobierać opłaty. Usunę go z moich zakładek!

Przepraszam, ale to był jedyny link, który mi pozostał. Zazwyczaj na e90post krąży kilka wątków dotyczących oprogramowania, prawda?

Edycja: już to napisałem, a powyższa rozmowa miała miejsce zanim kliknąłem wyślij, więc i tak publikuję, mimo że Chickensakf już na to wszystko odpowiedział!

#12 ·
Chickensakf said:
SteveoE81 said:
Chickensakf said:
Możesz programować e i f za pomocą Ista p i ista+, ale potrzebujesz adaptera icom, a one kosztują około 300 funtów. Ale szczerze mówiąc, o wiele lepiej jest używać winkfp i NCS Expert do kodowania lub programowania. Ista p to przesada. Ale znowu bimmercode jest bardzo przyjazny dla użytkownika jako aplikacja mobilna i bezprzewodowa.

Używam Ista+ cały czas zarówno do serii e, jak i f, ale potrzebujesz 2 x kabli i używasz tylko strony diagnostycznej oprogramowania.

Musisz tylko zmienić polecenie dla swojego urządzenia obd w pliku ediabasE.ini.

OP.... Jeśli wpiszesz w Google rheingold ista+, znajdziesz wiele linków z różnych platform forum. Lepiej mieć stary laptop specjalnie do pracy diagnostycznej, ponieważ standardowe narzędzia Bmw i Ista+ to duże programy i obciążają Twoje urządzenie.

Ista jest znacznie lepsza od każdego komputera diagnostycznego, którego używałem i jest bardzo dobra do tworzenia planów serwisowych i korzystania z funkcji prowadzonego wyszukiwania usterek.

Ostatnio zainstalowałem również program service manager i możesz z jego pomocą zaktualizować historię serwisową Bmw idrive.
Dzięki za te informacje.
Głupio myślałem, że mogę pobrać oprogramowanie, kupić kabel na Amazon i gotowe.

To nie jest takie trudne, na YouTube jest mnóstwo filmów typu „zrób to sam” itp., a jeśli trzymasz się jednej serii pojazdów, potrzebujesz tylko jednego kabla.

Jedynym powodem, dla którego mam oba, jest to, że wcześniej miałem serię e, a następnie około 1 rok temu przeszedłem na serię f.

Polecam każdemu właścicielowi bmw, aby to miał, ponieważ będziesz zaskoczony jego funkcjonalnością.
Jeszcze raz dziękuję. Planuję zostać przy tym e81, więc rzucę okiem na te filmy z YouTube.

Będę musiał tylko sprawdzić, czy mój obecny laptop ma potrzebną przestrzeń 😬

#13 ·
Nyxeris said:
Zdecydowanie nie. Nie płać. Przepraszam - zachowałem ten link przez jakiś czas i nie zdawałem sobie sprawy, że zaczęli pobierać opłaty. Usunę go z moich zakładek!

Przepraszam, ale to był jedyny link, który mi pozostał. Zazwyczaj na e90post krąży kilka wątków oprogramowania?
Żadnych zmartwień kolego, dzięki za próbę pomocy &#x1f44d-1f3fb;

#14 ·
SteveoE81 said:
Chickensakf said:
SteveoE81 said:
Dzięki za te informacje.
Głupio myślałem, że mogę pobrać oprogramowanie, kupić kabel na Amazon i gotowe.

Brzmi to dość skomplikowanie i tak naprawdę nie chcę kupować laptopa, ani nie mam umiejętności zmiany polecenia dla mojego obd, więc może to być projekt na przyszłość 😆
To nie jest takie trudne, na YouTube jest mnóstwo filmów instruktażowych itp., a jeśli trzymasz się jednej serii pojazdów, potrzebujesz tylko jednego kabla.

Jedynym powodem, dla którego mam oba, jest to, że kiedyś miałem serię e, a około rok temu przeszedłem na serię f.

Polecam to każdemu właścicielowi BMW, ponieważ będziesz zaskoczony jego funkcjonalnością.
Jeszcze raz dziękuję. Planuję zostać przy tym e81, więc obejrzę te filmy na YouTube.

Miej oko na eBay, Gumtree itp. w poszukiwaniu starego laptopa.

Lepiej jest mieć starą wersję systemu Windows, dzięki czemu można kupić laptopy za grosze. Myślę, że kilka lat temu zapłaciłem 80 funtów za swój.

Mam Acer Aspire E5-511 z 4 GB pamięci RAM i dyskiem twardym 500 GB. Działa z systemem Windows 8.1

#16 ·
Chickensakf said:
SteveoE81 said:
Chickensakf said:
To nie jest takie trudne, mnóstwo instrukcji na YouTube itp. i jeśli trzymasz się jednej serii pojazdów, potrzebujesz tylko jednego kabla.

Jedynym powodem, dla którego mam oba, jest to, że kiedyś miałem serię e, a około rok temu przeszedłem na serię f.

Polecam to każdemu właścicielowi BMW, ponieważ będziesz zaskoczony jego funkcjonalnością.
Jeszcze raz dziękuję. Planuję zostać przy tym e81, więc rzucę okiem na te filmy z YouTube.

Miej oko na eBay, Gumtree itp. w poszukiwaniu starego laptopa.

Lepiej jest mieć starą wersję systemu Windows, więc możesz kupić laptopy za grosze. Myślę, że kilka lat temu zapłaciłem 80 funtów za swój.

Mam Acer Aspire E5-511 z 4 GB pamięci RAM i dyskiem twardym 500 GB. Działa z systemem Windows 8.1
To dobry pomysł, dzięki.

Wygląda na to, że większość tanich laptopów działa teraz z systemem Windows 10. Zakładam więc, że dopóki dostanę taki z przyzwoitą pamięcią RAM i dyskiem twardym, będzie działać dobrze?

A tak przy okazji, jeśli się nie mylę, to chyba muszę kupić kabel K+dcan?

Jeśli tak, to wydaje się, że większość z nich jest dostarczana z pendrive'em z plikami do pobrania.

Czy jest jakaś konkretna marka kabla, na którą powinienem zwrócić uwagę? 😊

#18 ·
SteveoE81, mam kabel BimmerGeeks, działa idealnie, ludzie najwyraźniej mają problemy z niektórymi (super tanimi) kablami, więc po prostu bądź tego świadomy. Jeśli jesteś gdzieś w pobliżu Yorku i masz duży USB, z przyjemnością wrzucę na niego oprogramowanie. Linki do niego cały czas się pojawiają i znikają. Mam ISTA/D 4.1 (co jest najwyższą wersją, jaką udało mi się znaleźć dla 32-bitowego systemu Windows - z datą z 2018 roku) i V67 SP-DATENs. Wersje 4.2 i wyższe wymagają 64-bitowego systemu Windows, więc pamiętaj o tym, jeśli Twój laptop tego nie obsługuje.

#19 ·
CalvinNismo said:
Chickensakf i Nyxeris dzięki, kilka dobrych informacji. Mam już skonfigurowane ISTA/D dla mojego K+DCAN, wiem, że nie zdecydowałem się na ISTA/P z jakiegoś powodu, ale nie mogłem sobie dokładnie przypomnieć dlaczego, dzięki!

SteveoE81, mam kabel BimmerGeeks, działa idealnie, ludzie najwyraźniej mają problemy z niektórymi (super tanimi) kablami, więc bądź tego świadomy. Jeśli jesteś gdzieś w pobliżu Yorku i masz duży USB, z przyjemnością wrzucę na niego oprogramowanie. Linki do niego cały czas się pojawiają i znikają. Mam ISTA/D 4.1 (co jest najwyższą wersją, jaką udało mi się znaleźć dla 32-bitowego systemu Windows - z datą z 2018 roku) i V67 SP-DATENs. Wersja 4.2 i nowsze wymagają 64-bitowego systemu Windows, więc weź to pod uwagę, jeśli Twój laptop tego nie obsługuje.
Dzięki za miłą ofertę Calvin, ale jestem kawałek drogi od Ciebie w Manchesterze.

Mój kolega ma starego laptopa, którego dostaję, więc spróbuję go na nim pobrać i przyjrzę się temu kablowi beemergeek, o którym wspomniałeś.

Kiedyś myślałem, że dobrze radzę sobie z technologią, ale te rzeczy mnie oszołomiły 😆

#20 ·
Nyxeris said:
Wygląda na to, że linki są udostępniane tutaj 👍
Przepraszam, że wciąż wałkuję ten temat, ale było tak wiele do wyboru, że po prostu nie wiedziałem, co zrobić.

Myślę też, że na tym jednym jest plik do pobrania 5 mg.

Jeśli ktoś jest w stanie stworzyć przewodnik dla początkujących po ISTA, byłbym bardzo wdzięczny.

Udało mi się zdobyć darmowy laptop.

Compaq z 4 GB pamięci RAM i tylko 134 GB dysku twardego.

Chcę tylko ista D do diagnostyki, ale po prostu nie mogę tego pojąć i jest tak wiele różnych wersji &#x1f926-1f3fb-2642;😣

#21 ·
W tym linku znajduje się folder o nazwie ISDA-D 4.17.41; potrzebujesz całego tego folderu (16 GB~), więc kliknij prawym przyciskiem myszy i pobierz jako plik zip. Jeśli Mega ograniczy pobieranie, po prostu zostaw przeglądarkę w tle i włącz komputer. Wznowię, gdy będzie to możliwe, najprawdopodobniej przez noc.

Polecam tę wersję po prostu dlatego, że udało mi się uruchomić ISDA/D i jest to najnowsza wersja. Nie udało mi się uruchomić ISTA+ i później przeczytałem, że było to spowodowane niezgodnością. Jak wspomniano powyżej, może to być błędne, po prostu nie chcę polecać czegoś, czego nigdy osobiście nie uruchomiłem :)

Na Youtube są filmy, które poprowadzą Cię przez instalację i użytkowanie znacznie lepiej niż ja. Konfiguracja będzie prawdopodobnie w pewnym stopniu zależeć od Twojego komputera. W tym linku znajduje się również folder "Przewodniki", który zawiera przewodnik PDF po ISTA, chociaż go nie czytałem!

#22 ·
Nyxeris said:
W tym linku znajduje się folder o nazwie ISDA-D 4.17.41; potrzebujesz całego tego folderu (16 GB~), więc kliknij prawym przyciskiem myszy i pobierz jako plik zip. Jeśli Mega ograniczy pobieranie, po prostu zostaw przeglądarkę w tle i pozostaw włączony komputer. Wznowię, gdy będzie to możliwe, najprawdopodobniej przez noc.

Polecam tę wersję po prostu dlatego, że udało mi się uruchomić ISDA/D i jest to najnowsza wersja. Nie udało mi się uruchomić ISTA+ i później przeczytałem, że jest niezgodna. Jak wspomniano powyżej, może to być błędne, po prostu nie chcę polecać czegoś, czego nigdy osobiście nie uruchomiłem :)

Na Youtube są filmy, które znacznie lepiej poprowadzą Cię przez instalację i użytkowanie niż ja. Konfiguracja prawdopodobnie będzie w pewnym stopniu zależeć od Twojego komputera. W tym linku znajduje się również folder "Przewodniki", który zawiera przewodnik PDF dla ISTA, chociaż go nie czytałem!
Dzięki kolego, naprawdę doceniam Twoją pomoc!

#24 ·
Jeśli utknąłeś całkowicie z wersją oprogramowania. Mam ją tylko na moim laptopie. Jeśli wyślesz mi pendrive 128 GB lub kartę SD, mogę umieścić na niej pliki dla Ciebie. Ale obecnie jestem poza domem w pracy/na morzu i nie będę w domu do początku maja.