Baby BMW Forum banner
101 - 120 of 139 Posts
W 100% wraca do przodu, to zdecydowanie silnik m47, porównałem go z innymi zdjęciami online i wygląda identycznie. Zrobiłem też na nim filtry i tym podobne, więc jestem pewien, że to oryginalny silnik. Zakładając to, pomyślałbym, że jest to napęd na tylne koła, ale facet, który mi to sprzedał, wydawał się przekonany, że tak nie jest.

Dobra wiadomość, mieliście rację, to napęd na tylne koła i również zauważyłem pierścienie reluktorowe, nie wiem, o czym mówił facet, który mi to sprzedał, pewnie powinienem był sprawdzić zanim tu przyszedłem, no cóż, człowiek uczy się na błędach.
Dziękuję za pomoc, mam nadzieję, że uda mi się je wymienić bez większych problemów.

Instrukcja Haynesa mówi, żeby nie używać ponownie śrub, są tanie i kosztują mniej niż 2 funty za śrubę, można je zamówić bezpośrednio w BMW, należy sprawdzić numer OEM i wpisać go do ich sklepu internetowego z częściami. Zamówiłem swoje i czekam tylko na dzień wolny od pracy, żeby też zrobić swoje.

Discussion starter · #106 ·
Jeśli są skorodowane i grozi im zaokrąglenie / zatarcia, prawdopodobnie miałbym 6 świeżych pod ręką.

Discussion starter · #110 ·
Metoda znajduje się na stronie pierwszej. Odkręć nakrętkę tylko o 3 mm, uderz w gniazdo, a nie w koniec gwintu. W razie potrzeby namocz wszystko preparatem Plus Gas.

Moje Bmw serii 1, 2.0 litra, benzyna hatchback - Zapaliła się kontrolka dynamicznej kontroli stabilności - lokalny warsztat zdiagnozował usterkę przełącznika czujnika kąta skrętu - kontrolka w tej chwili się nie świeci, ale bez wątpienia zaświeci się ponownie - koszt naprawy samej części to około 400 funtów. Samochód jest z 09 roku, ale ma przejechane zaledwie około 16 000 mil. Czytałem, że jeśli niektóre części ulegną przedwczesnej awarii, BMW oferuje 'dobrowolne' odszkodowanie - czy wygląda na to, że może się to kwalifikować? Również cena części w Internecie wydaje się znacznie różnić od tego, co widzę?! Czy ktoś zna ten problem? ps czytałem, że jednostka dynamicznej kontroli stabilności ulegająca przedwczesnej awarii w serii 1 była powszechna, ale warsztat twierdzi, że to nie ta część, ale elektroniczny pakiet przełączników za kierownicą!

Mój Bmw serii 1, 2.0 litra, benzyna hatchback - Zapaliła się kontrolka ostrzegawcza dynamicznej kontroli stabilności - lokalny warsztat zdiagnozował usterkę przełącznika czujnika kąta skrętu - kontrolka ostrzegawcza w tej chwili się nie świeci, ale bez wątpienia zaświeci się ponownie - koszt samej części do naprawy to około 400 funtów. Samochód jest z 09 roku, ale ma przejechane tylko około 16 000 mil. Czytałem, że jeśli niektóre części ulegną przedwczesnej awarii, BMW oferuje rekompensatę z tytułu 'dobrej woli' - czy wygląda to na coś, co może się kwalifikować? Również cena części w Internecie wydaje się znacznie różnić od tego, co widzę?! Czy ktoś zna ten problem? ps czytałem, że jednostka dynamicznej kontroli stabilności ulegała przedwczesnej awarii w serii 1, ale warsztat twierdzi, że to nie ta część, ale elektroniczny pakiet przełączników za kierownicą! Wszelkie komentarze mile widziane.

Witajcie wszyscy, mam ten problem z moim samochodem i spowodowałem usterkę podczas przeglądu technicznego w zeszłym tygodniu.

Śledziłem filmy na YouTube dotyczące demontażu wału i wymiany pierścienia.

Na chwilę obecną, po lewej stronie z tyłu wymieniono zarówno pierścień, jak i czujnik. Czekam na dostawę kolejnego czujnika ABS jutro, zanim zacznę prawy tył. Na razie użyłem 2 podkładek pod prawym tylnym ABS, ponieważ widziałem to jako tymczasowe rozwiązanie, ale właśnie przejechałem się w górę i w dół ulicy, a światła nadal się świecą.

Czy ktoś wie, co to może być?
Być może za dużo miejsca z podkładkami?
Nieprawidłowy montaż tylnej lewej strony?
Połowicznie miałem nadzieję, że naprawa z podkładkami pomoże mi przejść przegląd techniczny, a następnie dokonać naprawy później.

Dzięki za wszelką pomoc.

Wysłane z LYA-L09 za pomocą Tapatalk

Musisz odczytać kody, aby zobaczyć, gdzie jest problem. Jedna podkładka to normalne rozwiązanie, więc 2 mogą być za dużo.

Czy wyczyściłeś kody po wykonaniu pracy? Nie jestem pewien, czy kontrolka zgaśnie automatycznie, jeśli przestanie widzieć usterkę.

owns 2017 BMW M140i F21 Alpine White 8AT
Dzięki za odpowiedź, od tego czasu trochę poczytałem i zobaczyłem, że 1 to wszystko, co zostało użyte na innych, więc to moja kolejna zmiana, kiedy będę w domu..

Widziałem kilka filmów, w których kod wyczyścił się automatycznie, ale nie jestem w 100% pewien, czy dotyczy to konkretnych modeli, czy czegokolwiek innego.
Nie wyczyściłem kodów, ponieważ nie mam czytnika kodów, który wszystko by wykrył.

Nie jestem pewien, czy są jacyś użytkownicy w mojej okolicy (Northamptonshire) z takim, jeśli nie, to będzie musiał zostać wyczyszczony przez warsztat za bezcen.

Wysłane z mojego LYA-L09 za pomocą Tapatalk

Cześć wszystkim, mam 118d coupe M Sport z 2012 roku i mam ten problem, tymczasowo musiałem jeździć z wyłączonym DSC. Czy ktoś ma jakieś rekomendacje dotyczące lokalnych warsztatów w Greater Manchester, które rozwiązałyby ten problem?

Discussion starter · #118 ·
Każdy lokalny, przyjazny specjalista BMW miał do czynienia z setkami takich przypadków, zadzwoń do 3 najbliższych niezależnych warsztatów w celu uzyskania wyceny.

Cześć. Jestem nowy na tym forum, które uważam za bardzo pomocne! Jestem z Kanady i jeżdżę kanadyjską wersją E82, 2011 128i, która ma silnik N52, 6-biegową manualną skrzynię biegów, wersja coupé. Myślę, że to odpowiednik europejskiego 125i? Nie jestem pewien.
Mam trudny problem z moim systemem ABS/DSC. Kupiłem samochód 2 lata temu i miałem losowe załączanie DSC na autostradzie, a kontrolki (ABS/DSC) włączały się i wyłączały. Kody pokazywały, że lewy tylny czujnik był uszkodzony. Wymieniłem go na nowy, było dobrze przez kilka miesięcy.
Oto, co się dzieje:
  • Trio kontrolek ABS zapala się losowo, czasami podczas zjazdu z autostrady, czasami podczas jazdy po mieście.
  • Czasami ABS wariuje podczas hamowania przy niskiej prędkości (jakbym był na lodzie), bez żadnej kontrolki na desce rozdzielczej.
  • Kody są zawsze takie same.
P15C8 - Czujnik prędkości koła tył/lewo Obwód otwarty
5DB6 - Kierunek koła tył lewo
5DB1 - czujnik prędkości koła tył lewo ekstrapolacja
Sprawdziłem pierścień po lewej stronie i wygląda dobrze. Prześledziłem wiązkę przewodów czujnika w pobliżu miejsca, w którym wchodzi do pojazdu w nadkolu, a izolacja przewodów była trochę przetarta, ale przewód był nienaruszony. Wymieniłem ten odcinek okablowania na wszelki wypadek. Problem nadal występuje, ale jest bardzo losowy.
Moje pytanie brzmi, co może to powodować? Jeśli to byłby problem z pierścieniem, dlaczego miałbym otrzymać kod obwodu otwartego, który odnosi się do problemu z połączeniem? Czy problem z pierścieniem może spowodować ten kod?
Zamówiłem zamienny czujnik na wypadek, gdyby to on był winowajcą, ale test ciągłości okablowania nie wykazał żadnego problemu.
Po wymianie czujnika 2 lata temu, nigdy więcej nie miałem problemu z losowym załączaniem DSC z utratą mocy. Nigdy.
Otwarty na wszelkie pomysły i rady. Dzięki!
Vince

Witaj. Jestem nowy na tym forum, które uważam za bardzo pomocne! Jestem z Kanady i jeżdżę kanadyjską wersją E82, 2011 128i, z silnikiem N52, 6-biegową manualną skrzynią biegów, wersja coupé. Myślę, że to odpowiednik europejskiego 125i? Nie jestem pewien.
Mam trudny problem z moim systemem ABS/DSC. Kupiłem samochód 2 lata temu i miałem losowe załączanie DSC na autostradzie, a kontrolki (ABS/DSC) włączały się i wyłączały. Kody pokazywały, że lewy tylny czujnik był uszkodzony. Wymieniłem go na nowy, było dobrze przez kilka miesięcy.
Zgodnie z tym, co czytałem na różnych forach, w tym na tym, były problemy z czujnikami innych firm, czy zamontowałeś oryginalne BMW lub ATE, które są OEM?

Mógłbyś zamienić swoje istniejące czujniki i zobaczyć, czy to rozwiąże problem po tej stronie, lub rzeczywiście, zobaczyć, czy zmieni strony.

Te kody są w porządku, aby skierować Cię we właściwym kierunku, ale ostatecznie często sprowadza się to do staromodnych eksperymentów i eliminacji.

101 - 120 of 139 Posts